FACEBOOK KAMPANJE

Iskoristite najposećeniju društvenu
mrežu za plasman vaše reklame

free bootstrap template
facebook kampanje - Agencija Soinfo

Facebook kampanje

Facebook reklama predstavlja odličan način da jednostavno dođete do vaše ciljne grupe potrošača i efikasno predstavite vaš proizvod ili uslugu.

Facebook je društvena mreža koja u Srbiji broji više od 3.500.000 korisnika. Kako Facebook ima dosta podataka o svakom svom korisniku, poseduje velike marketinške mogućnosti i omogućava vam da za određenu sumu novca napravite marketing kampanju usmerenu ka vašoj ciljnoj grupi. Informacije kao npr. da li ste muško ili žensko, sami ili udati/oženjeni, mladi ili stari, muzika koju slušate, filmovi koje gledate i masu drugih podataka, omogućavaju oglašivačima da jednostavno definišu ciljnu grupu potrošača kojima žele da upute reklamnu poruku.

Praktičan primer dobre Facebook reklamne kampanje

Evo jednog primera za dobru Facebook reklamnu kampanju:
Ukoliko se bavite prodajom venčanica i želite da se reklamirate na Facebooku, preduslov je kreiranje vizuelno privlačnog oglasa. Potom možete odrediti da vaš oglas vide samo osobe ženskog pola određene životne dobi (npr. od 25-35 godina), koje su se verile u prethodnoj godini (koje se nalaze u statusu “verena/engaged”), a da im je mesto stanovanja grad u kome poslujete – recimo Beograd. Ako su vaše venčanice ekskluzivnije, možete dodati i vrstu posla kojom se te osobe bave, recimo manager ili neki sličan bolje plaćeni posao.

Ovakav oglas predstavlja savršen odabir ciljne grupe gde treba da se pojavi vaša reklama.

KAKO TO FUNKCIONIŠE

Kako kreiramo Facebook kampanju za naše klijente?

1

Određivanje ciljne grupe

U razgovoru sa klijentom odredi se ciljna grupa u zavisnosti od proizvoda ili usluge koja se želi prodati. Ukoliko postoji više vrsta proizvoda ili usluga - za svaki se definiše ciljna grupa.

2

Određivanje budžeta kampanje

U skladu sa brojem reklamiranih proizvoda ili usluga i na osnovu demografskih i geografskih parametara definiše se budžet i trajanje reklamne kampanje. Iskustvo zaposlenih u Agenciji Soinfo će vam uveliko pomoći u ovom koraku.

3

Kreiranje i praćenje kampanje

Kada kreiramo FB kampanju - šalje se klijentu na pregled i odobravanje.  Kada kampanja krene svojim tokom, prate se svi parametri učinka kako bi se moglo pravovremeno reagovati u slučaju potrebe za promenama kako bi reklama bila što efektnija.

KONTAKT

Sve informacije možete dobiti putem mejla info@somborski.net, telefonom na 062 24 66 24 ili postavite pitanje putem forme ispod

© Copyright 2021 Agencija Chilli Media - Web dizajn i izrada sajtova, Facebook kampanje, Google marketing, SEO - All Rights Reserved